• Bride Nina

Häihin 12 kuukautta - Mikä on jo hoidettu ja mitä seuraavaksi?


Häihimme on nyt suurin piirtein 12 kuukautta aikaa. Minun mielestäni jo tässä vaiheessa on hyvä listata tähän mennessä hoidettuja asioita ja seuraavaksi listalla olevia tehtäviä.


Me päätimme hääpäivästä muutama viikko sitten kesäkuun puolella. Halusimme viettää häitä jo vuoden päästä kesällä, joten tietysti ihan ensin piti miettiä onko se mitenkään mahdollista niin, että saisimme meitä miellyttävän kirkon/vihkipaikan sekä juhlatilan varattua näin lyhyellä varoitusajalla. Erityisesti tätä koronavuotta ajatellen, kun niin moni muukin on varaamassa paikkaa ensi kesälle tämän kesän sijasta, koska juhlat ovat mahdollisesti tältä kesältä peruuntuneet. Sen lisäksi tietysti vielä ne hääparit, jotka ovat alun perinkin halunneet järjestää häänsä kesällä 2021. Tunkua ensi kesälle siis riittää!


Aloitimmekin siis seuraavista asioista:

  • Juhlapaikan valitseminen ja varaaminen sopivalle päivämäärälle - CHECK!

  • Kirkon tai muun vihkimispaikan varaaminen - CHECK!

Juhlapaikkoja meidän häiden kokoisille juhlille ei Oulusta kovin monta löydy ja koska toiveena oli tilat, joihin mahtuisivat kaikki vieraat samaan tilaan, oli vaihtoehdot aika nopeasti käyty läpi. Paikka saatiin varattua ja alkoi vihkipaikan etsintä. Minulla oli pari vaihtoehtoa jo alkuun mielessä, joten sainkin aika nopeasti niistä vastauksen ja onneksemme sopiva aika yhdestä suosikkikirkostani löytyi ja myös se saatiin varattua. Tähän muuten liittyy yksi stressiä, ja myöhemmin onneksi iloa, aiheuttanut tilanne, mutta siitä voin kertoa lisää sitten kun esittelen kirkkoa tarkemmin. Tärkeimmät jutut saatiin kuitenkin nopeasti varattua ja kaiken muun suunnittelu sai alkaa!Näiden lisäksi olen jo hoidellut seuraavia asioita:

  • Olen käynyt juhlapaikalla keskustelemassa yksityiskohdista ja ottamassa kuvia - CHECK!

  • Olen varannut ajan hääkampaukseen juhlapäivän aamuksi - CHECK!

  • Olen kosinut kaasojani - CHECK!

Seuraavat asiat puolestaan haluaisin lyödä edes jollakin tavalla lukkoon lähiaikoina:

  • Hääkakun tekijä

  • Valokuvaaja (ehkä videokuvaaja)

  • Meikkaaja (apuaaaaaaaa!!!!)

Tosiaan muutama häiden tärkeimmistä asioista on nyt varattu ja lyöty lukkoon, ja osa on vielä sopimatta. Olen huomannut että nämä isoimmat jutut on melkeinpä pakko sopia jo näin vuotta etukäteen, sillä useampi kuvaaja ja meikkaaja muun muassa ovat jo täyteen buukattuja KOKO ensi kesälle! Sopivan meikkaajan löytäminen on osoittautunut vaikeammaksi kuin uskoinkaan ja siitä alkaakin vähän pukata stressiä!


Kaiken tämän hauskan lisäksi on tietenkin ajateltava myös budjettia. Vaikka haluankin häistä todella ainutlaatuiset juhlat, kyllä se kirpaisee käyttää yhteen päivään ihan järjettömiä määriä rahaa. Siispä jostakin on myös säästettävä. Siitä lisää myöhemmin.


P.S. Huomenna on sitten vuorossa ensimmäinen hääpuvun sovitus. Siskontytöt pääsevät mukaan sovitukseen enkä tiedä kuka meistä on eniten innoissaan! :D Ihana kokemus kuitenkin varmasti joka tapauksessa. :)


-Nina42 views0 comments
 

©2020 by Ever ever after. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now