• Bride Nina

Hääpuvun metsästys - toinen sovitus

Hei taas! Kesäloma on ohi ja arkeen palattu. Lensin Osloon viikko sitten maanantaina ja aloitin työt tiistaina mukavasti pehmeällä laskulla kotitoimistolta. Kotitoimiston rauhaa tosin hieman häiritsi lattialla maanneet, osaksi puretut matkalaukut ja kuivaustelineellä riippuvat puhtaat pyykit, ja koko se muu kaaos minkä olin kotiin saapuessani saanut aikaiseksi. Sekin on nyt onneksi jo korjattu pois ja seuraavaksi hommaksi jääkin imurointi ja muut vastaavat inhokkihommat.


Mutta nyt asiaan. Viimeksi kirjoitin kokemuksiani ensimmäisestä hääpuvun sovituksesta ja, jos muistatte, fiilis ei ollut sen jälkeen kovinkaan hyvä. Jos et ole vielä lukenut sitä päivitystä, pääset lukemaan sen täältä. Päätin siitä huolimatta käydä Suomen lomani aikana sovituksessa vielä toisen kerran, koska ajattelin sen olevan hieman hidastempoisempi ja mukavampi kokemus. Varasin siis toisen sovitusajan Morsiusateljee Katariinaan. Sen lisäksi halusin käydä sovittamassa myös Glamourin vaihtoehtoja, jotta en keskittyisi ainoastaan yhden liikkeen valikoimaan, joten varasin ajan heillekin samalle iltapäivälle.


Menin ensin Katariinaan ja tällä kertaa menin paikalle hieman etuajoissa, että ehtisin katsella pukuja uudestaan kunnolla. Alun perin toivoin, että olisin voinut katsastaa myös heidän kenkävalikoimansa, mutta myyjä kertoi heidän lopettaneen kenkien myynnin kokonaan vähäisen menekin vuoksi. Se oli harmi, sillä olin bongannut tosi kivat kengät heidän Instagramistaan edelliseltä vuodelta. Täytyy katsella vaihtoehtoja muista kaupoista sitten, ei auta. Onneksi olen löytänyt joitakin varteenotettavia vaihtoehtoja muualta. Siitä lisää joskus toiste. :)


Täytyy sanoa, että tämä toinen sovitus oli paljon kivempi. Onneksi! En itsekään oikein tiedä miksi lähdin sieltä niin surkeilla fiiliksillä viimeksi. En tietenkään odottanut löytäväni heti täydellistä pukua, joten epäilen että se pukujen määrä ja omien toiveiden epäselvyys olivat syypäänä siihen sekavaan oloon ekan sovituksen jälkeen. Sen lisäksi koin itseni niin pullukaksi, kun kokeilin useaa aivan liian pientä pukua. Tyhmää, tiedän, mutta surkea olo siitä tuli silti.

Tällä kertaa pyysin saada kokeilla pukuja, jotka olivat enemmän omaa kokoani. Esimerkiksi yksi edelliskerran suosikki puvuista löytyi erilaisella kaula-aukolla isommassa koossa. Kokeilin sitä ja voìla! Olo oli heti kauniimpi! Se pienemmän koon kaula-aukko oli v-aukkoinen ja minun suosikkimallini kaikista kaula-aukkovaihtoehdoista, joten sen mallin minä niistä kuitenkin valitsisin. Tämä kyseinen puku on merenneitomallinen, klassinen satiinipuku. Se on yksi tyyli, jota olen aina pitänyt yhtenä vaihtoehtona hääpäivälleni. Jos haluat katsastaa puvun, löydät sen täältä.


Kokeilin tälläkin kertaa useampaa pukua ja kerrottakoon, että kyllä sieltä yksi puku nousi ylitse muiden. <3 Edelliskerralta opin tiettyjä asioita, jotka sopivat minun vartalolleni, ja joista pidin eniten. Sovituksen loppupuolella kokeilinkin sitten ainoastaan sen mallin pukuja. 3 viimeistä pukua olivat kaikki sellaisia, joista pidin, todella. Ja niistä viimeinen tuntui eniten omalta. Nyt kun olen asiaa tässä noin viikon päässäni pyöritellyt, se puku tuntuu koko ajan kivemmalta ja kivemmalta. Näistä puvuista minulla ei ole kuvia, mutta ehkä minä muutenkin haluan pitää sen tarkemman tyylin salaisuutena tässä vaiheessa. ;)


Katariinan jälkeen siirryin välittömästi Glamouriin. Glamourin työntekijä oli todella kiva ja sosiaalinen nainen, mutta liiketilat eivät olleet aivan yhtä kivat kuin ne ovat aiemmissa toimitiloissa olleet tai jos vertaa Katariinaan. Pukuja heillä oli kuitenkin useampia minulle kokeiltavaksi. Kokeilin muutamaa erilaista mallia, joista mielekkäimpiä mieleen jäivät Chic & Hollandin 20-luvun tyyliä kankaansa kirjailulla edustava kapealinjainen puku ja suomalaisen Victoria ja Vincent -merkin klassisempi merenneitomallin pitsipuku. Harmi vaan, että en löytänyt näitä pukuja heidän nettisivuiltaan täällä näytettäväksi. Äh..

Glamourin pukuvalikoima oli selkeästi eri tyyliä kuin Katariinan. Glamourin puvut olivat pääasiassa sellaisia kauniita, klassissempia varmoja valintoja. Tiedättekö kun kaikki olivat jotenkin aika hyviä ja kauniita, mutta ne eivät olleet mitään todella erityistä tai näyttävääkään. Varmasti tosi monelle morsiamelle löytyy aivan ihana puku niistä. Itse olen aina vähän enemmän sellainen erikoisempien juttujen metsästäjä, kuten tälläkin kertaa. Ei siis sillä että aikoisin jonkin todella erikoisen puvun hankkia, mutta en kuitenkaan myöskään halua sitä perinteisintä tai yksinkertaisinta mallia. Chic & Hollandin puvuissa oli kyllä sitä jotain. Puvut on koristeltu lukuisin kivin ja koristein, ja ne painavatkin paljon enemmän kuin muut puvut. Niillä saa aikaan sellaisen kunnon vanhanajan Hollywood glamour -tyylin mikä minusta on yksi aivan ihana vaihtoehto! <3


No mutta tulipa tässä nyt taas asiaa. Ehkä vähän liikaakin. En vain halunnut alkaa näitä kahta liikettä jakamaan kahdeksi erilliseksi postaukseksi vaan halusin käydä tämän saman päivän sovitukset kerralla läpi. Harmittaa taas että liikkeissä ei saa ottaa juuri kuvia, varsinkaan puvuista päällä, nimittäin nyt minulla ei ole edes netistä löydettävää kuvaa lempipuvuistani enkä itseasiassa edes nyt enää muista miltä ne tarkemmin ottaen näyttivät. Lisähankaluutena mainittakoon tämä välimatka, jälleen kerran. En tiedä milloin minun on mahdollista lentää Ouluun sovittamaan lemppareita uudelleen. Varsinkin nyt kun korona puskee päälle uudella voimalla. Toivon kuitenkin, että pääsisin vielä esimerkiksi lokakuussa Katariinaan sovittamaan sitä tämän hetken lempparia niin että voin sitten tehdä tilauksen muutoksineen selkeillä tiedoilla enkä vain hatarilla muistikuvilla. Peukut pystyyn siis että onnistuu!


Olen tässä jo varannut pari muutakin hääpukusovitusta lähitulevaisuudelle sekä Helsinkiin että Lahteen. Elokuun lopussa olisi aikomus käydä vielä varmuuden vuoksi täällä Oslossa sovituksissa, kun yksi rakkaista kaasoista saapuu viikonloppuvierailulle. :)


Ensi kerralla puhutaankin sitten jostain muusta. Nämä pukuasiat jätän hetkeksi taka-alalle!


-Nina46 views0 comments

Recent Posts

See All
 

©2020 by Ever ever after. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now