• Bride Nina

Hääpuvun metsästys - Ensimmäinen sovitus

Mainitsinkin jo Instagramin puolella että kävin ensimmäisessä hääpuvun sovituksessa viime perjantaina. Olen nyt Suomessa viettämässä kesälomaa, ja halusin käydä sovittamassa pukuja nyt kun kerran täällä olen. Olisihan se jotenkin helppoa saada ostettua puku Oulusta ja saada se säilytykseen lähelle juhlapaikkaa versus se että lähtisin pukua Norjasta raahaamaan. Norjan hintataso tuppaa muutenkin olemaan korkeahko niin siinäkin mielessä voi olla järkevintä ostaa puku Suomesta.


Varasinkin ajan Oulun Morsiusateljee Katariinaan, jonka pukuvalikoimaa ja mallistoa olin ihaillut heidän Instagramissaan. Sovitukseen varattiin tunti aikaa ja se menikin ihan silmänräpäyksessä. Olin omassa mielessäni kuvitellut sovittamisen menevän vähän eri tavalla. :D Hiki hatussa kiireellä käytiin liikkeen upeita pukuja läpi ja siinä samalla mietittiin mikä se mun tyyli voisi olla; mistä edes tykkään ja mitä haluan. Sitten sovittamaan vauhdilla useaa pukua ja kommentoimaan mikä on hyvää ja mikä ei. Eikä aikaakaan, kun se käytössä ollut tunti oli lopussaan. Toki tässä oli nyt kyseessä ihka ensimmäinen sovitus ilman minkäänlaista hajua minkälaisen puvun haluan ja mikä mulle sopii. Ehkä se tunti riittää ensi kerralla paremmin, kun menen sinne vähän paremmilla pohjatiedoilla. Olisin silti halunnut ensimmäiseen sovitukseen pari tuntia aikaa. Niin moni puku jäi sovittamatta enkä ehtinyt katsella asusteita ollenkaan.

Sovituksen jälkeen on kuitenkin jotkut asiat selvenneet. Ennen sovitusta tykkäsin eniten sellaisista nudella pohjalla varustetuista moderneista puvuista (ja tykkään niistä kyllä edelleenkin), mutta muutamia eri sävyisiä pukuja sovitettuani huomasin, että puhtaanvalkea väri näyttää minun päälläni parhaalta. Minulla on tummat hiukset ja kesäisin toki jonkin verran ruskettunut iho, niin puhtaanvalkea korosti värejäni parhaiten. Ne nudet puvut on edelleen tosi upeita, mutta voi olla että päädyn valkeaan ihan vaan siksi, että se on paras väri juuri minulle.


Toinen asia oli se, että en halua syvään uurrettua kaula-aukkoa. Kokeilin muutamaa pukua, jossa sellainen oli, mutta minulle se ei sopinut yhtään. Onneksi pukuja on mahdollisuus muokata sen verran, että kaula-aukon muotoa saa muutettua haluamakseen pienellä vaivalla. Sen lisäksi havaitsimme että avonainen selkämys pukee minua parhaiten. Sitä minä olin kyllä muutenkin pukuun toivonut ja kaavaillut, joten oli kiva huomata sen sopivan mulle hyvin.


Kokeilin sekä a-linjaisella helmalla varustettuja pukuja että paria erilaista merenneitotyyppiä. Yhtä simppeliä satiinistakin mallia pääsin sovittamaan. Totesin merenneitomallin olevan todella armoton enkä itse pidä YHTÄÄN liian kurvikkaasta lookista. Siitä syystä suljin heti pari mallia pois. Suorempi kaava merenneitomallista oli kaunis, joten sellaisia kokeilen jatkossakin. A-linjainen helma on kyllä näyttävä ja siinä on sellainen erityisen juhlan tuntu. Tiedättekö kun eihän sen tyyppistä mekkoa voi koskaan missään muualla pitää elämässään? Minulle olisi tärkeätä löytää puku joka on ainutlaatuinen ja näyttävä. Sellainen mitä voin pitää vain ja ainoastaan häissä enkä missään muualla. En kuitenkaan ole ihan prinsessamekkolinjalle lähdössä ja karsastan sellaisia vanhanaikaisia, todella leveällä helmalla varustettuja satiinimekkoja. Kauniitahan nekin on, ei siinä mitään, mutta jotain uutta tyyliä haluaisin itselleni.


Siitä päästäänkin tähän puvunvalinnan ongelmaan. Jäin tuon sovituksen jälkeen todella sekaviin fiiliksiin. Ensinnäkin totesin, että keväällä aloittamani terveellinen elämäntapa ja kropan kiinteyttäminen saa todenteolla jatkua täysillä heti loman jälkeen, sillä puvut eivät todellakaan istuneet niin kuin niiden toivoisin istuvan (siitä projektista lisää myöhemmin). Toisekseen, mielestäni Katariinan pukuvalikoima oli todella upea ja pukuja löytyy moneen makuun. Tykkäsin siis puvuista todella paljon. Mutta. En oikein vieläkään tiedä mikä voisi olla se mun juttu! Mikä olisi upea myös mun päällä? Pelkään tekeväni ihan väärän valinnan ja katuvani valintaa sitten ensi kesänä. Kuulostaako tyhmältä? Musta itsestäni tuntuu, että onhan tämä vähän tyhmästi ajateltu, mutta kun puku on yksi tärkeimmistä asioista juhlapäivänä enkä tiedä mikä olisi se oikea valinta!


Haluan tuntea itseni kauniiksi, ennen kaikkea. Haluan, että puku on näyttävä ja juhlava, mutta jollakin tavalla moderni. Lisäksi mulle on tärkeää, että koen oloni puvussa mukavaksi. En halua pelätä sitä että häiden buffetruokailu näkyy puvun ohuen kankaan läpi tai että alusvaatteiden saumat kuultavat kankaan alta. Puvun on siis ehdottomasti oltava laadukasta ja suht paksua materiaalia. Puvun on sovittava juuri minun vartalomallilleni, sillä vaikka useat puvut ovat todella upeita, eivät ne vaan yksinkertaisesti näytä yhtä hyvältä kaikkien vartalomallien päällä. Toivon, että useammassa sovituksessa käytyäni nämä mun toiveet jonkin verran selkenisivät, ja että ehkä jossakin vaiheessa löytäisin sen puvun, josta tulee heti se hyvä tunne. Että tämä se on. <3 Saa nähdä miten käy!


Valitettavasti Katariinassa ei saa ottaa kuvia puvuista päällä, joten en voi jakaa teille kuvia vaihtoehdoista. Toisaalta ehkä ihan hyvä tässä vaiheessa, kun en yhtään tiedä mistä tykkään, ja varsinkin siksi että melkein kaikki puvut olivat mallikappaleita eli sen verran pientä kokoa etteivät menneet kokonaan ylös asti kiinni. Ehkä saan kuitenkin jossain vaiheessa jonkin pukukuvankin tänne jaettua, sillä sovitukset jatkuvat. Muutaman päivän päästä menen uudelleen Katariinaan ja käyn toisessa liikkeessä ensimmäisessä sovituksessa katsastamassa muiden merkkien valikoimaa.


Tällä kertaa yritän asennoitua oman kroppani kunnon suhteen positiivisemmin ja katsoa tarkemmin etukäteen mitä pukuja haluaisin sovittaa. Josko fiilikset alkaisivat sitten pikku hiljaa selkiintyä!


-Nina

41 views0 comments

Recent Posts

See All
 

©2020 by Ever ever after. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now