• Bride Nina

Häädieetti

Häädieetti on varmaan sellainen juttu, joka tulee aika monella morsiamella mieleen ennen häitä. Jokainen haluaa totta kai näyttää kauniilta hääpäivänään ja varmistaa, että hääpuku istuu ja olo on itsevarma. Hääpäivänä sitä on kuitenkin aika paljon kameran laukaisimen kohteena, ja päivän aikana ikuistetaan myös loppuelämän muistoiksi jäävät ammattilaisvalokuvat. Ei olisi kiva tuntea itseään nuhjuiseksi tai ei-parhaaksi-versioksi itsestään, varsinkaan tuona päivänä.


Kuitenkin, tämäkin on vähän kaksipiippuinen asia. Eihän yhden juhlapäivän takia nyt kannata lähteä itseään viemään äärirajoille ja puputtaa pelkästään salaattia nälästä kärsien kuukausikaupalla, jos ei oikeasti tarvitse. Hääpuvutkin ovat omiaan tekemään kropasta kuin kropasta aikalailla täydellisen, niin tämä ei todellakaan ole mikä pakollinen juttu ennen häitä.


Oma tilanteeni on kuitenkin sellainen, että olen nyt viimeisten kuukausien aikana laihduttanut muutaman kilon jo muutenkin. Olin viime vuosien kuluessa kerännyt muutaman ylimääräisen kilon eikä oma peilikuva enää miellyttänytkään samaan tapaan kuin ennen (ei sillä että olisin ollut valittamatta painostani aiemminkaan. Naiset, tiedätte varmaan mistä puhun. :D Mutta kyllä tämä olo oli jo jotain ihan muuta). Halusin löytää uuden tasapainon elämään ja muodostaa järkevän rytmin syömisiin ja herkutteluihin, ja päästä takaisin parempaan kuntoon. Minulla oli jäänyt herkutteluvaihe päälle ja muutenkin söin liian epäsäännöllisesti jne. Tämä naimisiinmenopäätös tuli vasta tämän laihdutuspäätöksen jälkeen, mutta nyt kun on häätkin tulossa, sain uutta pontta tähän elämäntapauudistukseenkin. Mikäs sen mukavampi motivoija kuin upeat hääpuvut ja ihana hääpäivämme!

Tilanne tällä hetkellä on se, että painoa olisi tavoitteissa pudottaa seuraavan muutaman kuukauden aikana noin 4-5 kiloa ja sen jälkeen keskittyä kiinteyttämään kroppaa treenaten ja syömällä kulutuksen mukaan. Eli siis järkevällä ja tietynlaisella rennolla otteella lähdetään tähänkin hommaan. En vaan missään nimessä halua elää millään kitudieeteillä tai kieltää itseltäni kaikkea, sillä minusta hyvään kuntoon voi päästä syöden reilusti ja sopivasti herkutellenkin. Painonpudotustahti onkin tähän mennessä ollut n.1,5-2kg per kuukausi, ja sillä tyylillä aion jatkaa tästedeskin. Olen aika mukavuudenhaluinen ja tietyllä tavalla laiska ihminen, joten teen tämän asian niin etten vedä itseäni piippuun.


Projektin ensimmäisenä tavoitteena olisi päästä vuosi sitten teettämäni Inbody-mittauksen mukaiseen arvioon ihannepainostani, päästä eroon ylimääräisestä rasvasta ja tuntea itseni kauniiksi hääpuvussani hääpäivän koittaessa. Tuo tavoitepudotusmäärä perustuu siis ihan siihen Inbody-mittaukseen ja lopullinen tavoite tarkentuu varmaankin vasta ajan kuluessa. En tiedä miltä se peilikuva näyttää ja tuntuu omaan silmään sitten 4-5 kilon pudotuksen jälkeen, joten en sitoudu siihen nyt mitenkään orjallisesti. Siitä lähdetään liikenteeseen ja katsellaan sitten uusia tavoitteita, kun kilot alkavat lähteä. Se on kuitenkin selvää, että treenejä jatketaan kropan kiinteyttämiseksi ja muokkaamiseksi tuonkin jälkeen, eikä liikoihin herkutteluihin palata silloinkaan. On se olo vaan niin paljon parempi ja kevyempi, kun syö terveellisesti ja liikkuu!

Pyrin täällä blogin puolellakin seurailemaan tämän häädieetin edistymistä ja päivittämään viimeisimpiä kuulumisia sen tiimoilta myös teille. Olen alkanut hahmotella seuraavien viikkojen treeni-ja laihdutussuunnitelmia valmiiksi, niin luultavasti kerronkin metodeistani tarkemmin myöhemmin. Korona tuo tähän hommaan taas uutta haastetta, sillä salille lähteminen ei oikein houkuta tartuntavaaran vuoksi. Toisaalta olisi just niin kiva päästä vaihteeksi tekemään punttitreeniä kotitreenien ja lenkkeilyn sijasta. Noh, ei se auta, mennään sillä mitä on annettu!


Onko muut vetäneet häädieettiä ennen juhlapäivää vai otitteko enemmän rennoin ottein?


-Nina

59 views0 comments